40 Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2 Lengkap dengan Jawabannya

Jumat, 17 Mei 2024 - 21:51 WIB

facebook twitter whatsapp telegram line copy

URL berhasil dicopy

facebook icon twitter icon whatsapp icon telegram icon line icon copy

URL berhasil dicopy

Apa Inspirasi Baru yang Anda Dapatkan dari Upaya Tindak Lanjut PMM? Begini Cara Mengisi Dokumen Tindak Lanjut PDF

Apa Inspirasi Baru yang Anda Dapatkan dari Upaya Tindak Lanjut PMM? Begini Cara Mengisi Dokumen Tindak Lanjut PDF

Tajukflores.com – Berikut adalah kumpulan contoh soal bahasa Inggris untuk kelas 10 semester 2 dalam Kurikulum Merdeka, lengkap dengan kunci jawaban.

Dengan banyak mengerjakan contoh soal bahasa Inggris kelas 10 semester 2 Kurikulum Merdeka, para siswa diharapkan bisa lebih memahami materi agar dapat mengerjakan ujian yang sesungguhnya dengan baik.

Meskipun kumpulan contoh soal bahasa Inggris kelas 10 semester 2 yang dirangkum dalam artikel ini telah dilengkapi dengan kunci jawaban,

ADVERTISEMENT

SCROLL TO RESUME CONTENT

Para siswa diharapkan untuk mengerjakannya dengan kemampuan sendiri terlebih dahulu, guna mengetahui sejauh mana pemahaman mereka tentang mata pelajaran Bahasa Inggris.

Berikut adalah 40 contoh soal bahasa Inggris kelas 10 semester 2, lengkap dengan kunci jawabannya.

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 2

The following text is for number 1 -5

TessieWe were moving house and dad asked me to help him sort out all the boxes in the storeroom. I hadn’t been in the storeroom for aged and wondered what we would find. One wall was line with shelves, stacked with boxes almost to the ceiling there where many other wrapped up objects of different shafts and sizes. Dad opened the boxes and rummage through them. I moved over to a wooden box and was just about to lift the lid when it toppled over. Everything fell out into a heap.

Be careful!’ shouted dad, There may be something fragile in there

Then I saw it! My heart began to pound and many knees began to shake. It was a rubber ring. It had belonged to my beloved dog. Tessie. She died two years ago.

I was only four when we got Tessie. I chose her from among other puppies. She was my best friend. Although she had a basket in the kitchen she would creep up to my room at night and sleep in the bottom of the bed. If I was cold she would snuggle up next to me.

Tessie could do anything. She could beg and sit and shake a paw. I taught her to fetch things. One Christmas, I bought her rubber ring. I wrapped it up in shiny paper and place it under Christmas tree. She played with it every day. Tessie would wait at the front door went she knew it was time for me to come home from school. She would howl the painting with the rubber ring in front of her. If didn’t play, she would howl and wouldn’t stop until did. In the weekend we would take the ring to the playground and play four hours and hours until neither of us could run anymore.

Then one day Tessie fell ill. She didn’t wait for me by the front door anymore and she didn’t want to play with the ring. I tried to encourage her, “Come on, Tessie. Come and play.”

Seemed out of breath she couldn’t walk very well and she wasn’t eating properly. Mum and I took her to the vet.

The vet shook her head and told us that Tessie was really sick.

There, nothing they can do for her, ‘mum whispered to me.

I went to the room where Tessie was waiting and said my goodbyes I felt her warm fur for the last time on my face and then I ran outside and cried….. “What’s the matter, son?” asked Dad.

Baca Juga:  Terbaru! 10 Kode Redeem FF Free Fire 8 Maret 2024 Aktif satu Menit yang Lalu

He put an arm around my shoulder. We all miss her, ‘said Dad sadly, ‘She was a good dog, a really good dog. I nodded and put the ring hack in the box.

1. What kind of the text is that?

a. Recount
b. Narrative
c. Procedure
d. Report

Jawaban: A

2. What is the generic structure of the text?

a. Orientation > Event > Re-orientation
b. Orientation > Evaluation > Complication > Resolution > Re-orientation
c. Goal > Material > Step
d. Newsworthy event > Background event > Source

Jawaban: A

3. What is the form of the text?

a. Diary
b. Personal recount
c. Letters
d. Factual recount

Jawaban: A

4. What caused the boy had the flashback?

a. He was moving house
b. He found a rubber ring
c. He found a dog
d. He found Christmas tree

Jawaban: A

5. Which statement is true based on the text?

a. the writer was moving home
b. the writer bought Tessie a rubber ring
c. Tessie had an accident
d. Tessie was the writer’s best friend

Jawaban: C

The following text is for number 6-10.

Traveling By Air

I really hate flying. Once something happen to me. When I was on board, the plane started taking off. It seemed that everything was all right. But suddenly I saw smoke coming from engine of the plane. The engine was on fire and the plane started to rattle. Suddenly the captain said to us in a very calm voice. “Ladies and gentleman, we are having a little problem with one of the engines. There is no need to panic. Keep your seat belts fastened. We are going to return the airport.”

You can imagine how frightened I was, but the crew was fantastic. The flight attendants were really calm and told us not to worry. One of them told me to relax and said that everything would be all right.

A few minutes later, we were coming in to land, the pilot made a smooth landing on the runway. It was over, and we were safe.

I took a taxi and went home. From that day on, I decided not to fly anymore.

6. What does the writer hate?

a. Flying
b. Walking
c. Running
d. Sleeping

Jawaban: A

7. What happened to the engine after it took off?

a. Smoking
b. Off
c. Landed
d. Flew

Jawaban: A

8. What did the writer feel about the experience written at the text?

a. Happy
b. Frightened
c. Relax
d. Sad

Jawaban: B

9. What was the flight attendant’s expression when explaining the situation within the plane?

a. Calm
b. Happy
c. Sad
d. Cry

Jawaban: A

10. How did the writer go home after the plane incident?

a. By bus
b. On foot
c. By taxi
d. By plane

Jawaban: C

The following text is for number 11-15.

In a distant kingdom, there was a mysterious castle known as the “Castle of Shadows.”

Baca Juga:  Contoh Undangan Reuni Keluarga Besar Doc yang Bisa Diedit Lewat WA Rayakan Idul Fitri 2024

The castle was shrouded in legends and stories of its haunting beauty and enigmatic occupants. Many had tried to enter the castle, but none had returned to tell the tale.

One day, a brave knight named Sir Arthur arrived at the castle gates. He was determined to uncover the secrets of the Castle of Shadows and put an end to the myths that surrounded it.

As he approached the towering gates, he heard a faint voice calling out for help from within the castle’s walls.

With his sword in hand, Sir Arthur entered the castle, ready to face whatever challenges awaited him.

Little did he know that the castle held a dark and enchanting secret that would test his courage and resolve. What fate awaited Sir Arthur inside the Castle of Shadows?

11. What is the castle in the story known as?

a. The Haunted House
b. The Castle of Shadows
c. The Enchanted Castle
d. The King’s Castle

Jawaban: B

12. What is the reputation of the Castle of Shadows?

a. It is known for its beautiful gardens.
b. It is famous for its delicious feasts.
c. It is shrouded in legends and stories of haunting beauty.
d. It is a popular tourist attraction.

Jawaban: C

13. Who is the main character of the story?

a. A mysterious voice
b. A brave knight named Sir Arthur
c. The king of the distant kingdom
d. A ghost that haunts the castle

Jawaban: B

14. Why did Sir Arthur arrive at the Castle of Shadows?

a. To uncover the secrets of the castle
b. To rescue a damsel in distress
c. To find hidden treasure
d. To become the king of the kingdom

Jawaban: A

15. What did Sir Arthur hear as he approached the castle gates?

a. The sound of music
b. A faint voice calling out for help
c. The laughter of children
d. The barking of dogs

Jawaban: B

This text for questions no 15 – 18

The Great Wall, one of the greatest wonders of the world, was listed as a World Heritage by UNESCO in 1987. Just like a gigantic dragon, the Great Wall winds up and down across deserts, grasslands, mountains and plateaus, stretching approximately 8,851.8 kilometers (5,500 miles) from east to west of China.

With a history of more than 2000 years, some of the sections are now in ruins or have disappeared. However, it is still one of the most appealing attractions all around the world owing to its architectural grandeur and historical significance.

Great Wall of China is the longest structure ever built. It was erected entirely by hand.

The main part of the wall is about 3,460 kilometres long. One of the highest sections of the Great Wall, on Mount Badaling, near Beijing, rises to about 11 metres high.

This section is about 7.5 metres wide at its base and nearly 6 metres at the top. Watchtowers stand about 90 to 180 metres apart along the wall.

16. We know from the text that Great Wall is ….

Dapatkan update berita pilihan dan breaking news setiap hari dari Tajukflores.com. Mari bergabung di Channel Telegram "Tajukflores.com", caranya klik link https://t.me/tajukflores, kemudian join. Anda harus install aplikasi Telegram terlebih dulu di ponsel.

Penulis : Robintinus Gun

Baca juga berita kami di:

Berita Terkait

Begini Cara Download Hamster Kombat Coin APK dengan Mudah
Cara Withdraw Hamster Kombat Banyak yang Cari
Contoh Undangan Pengambilan Raport Sekolah Semester 2 Kenaikan Kelas untuk Orang Tua Wali Murid Format Word
Begini Cara Menghitung Daging Sapi Qurban Idul Adha, 1 Ekor Sapi Berapa KG Daging?
Mudah Banget! Cara Buat Netflix My Best Day di IG Story yang Sedang Viral
Link Download File Scribd yang Terkunci Gratis tanpa Login dan Bisa Melalui Telegram, Simak Caranya
Tips Memilih Baby Sitter yang Tepat untuk Buah Hati Anda
Contoh Surat Pernyataan Tanggung Jawab Mutlak PPDB SMA/SMK SLB Jawa Barat 2024
Berita ini 29 kali dibaca

Berita Terkait

Kamis, 13 Juni 2024 - 20:59 WIB

HP Diretas untuk Open BO, Selebgram Tiara Aurellie Laporkan Teman Kencannya Pajar Setiabudi ke Polisi

Kamis, 13 Juni 2024 - 20:13 WIB

Model Seksi Tiara Aurellie Jadi Korban Penipuan Pajar Setiabudi, Pria Ngaku Pengusaha Ternyata Sales Properti

Kamis, 13 Juni 2024 - 12:11 WIB

Usut Pencucian Uang SYL, KPK Periksa Tenri Angka Yasin Limpo

Kamis, 13 Juni 2024 - 11:33 WIB

Gerindra Sebut Mahfud MD Omong Kosong dan Game Over Soal Penanganan Kasus Vina Cirebon Unprofessional

Rabu, 12 Juni 2024 - 11:34 WIB

Ini Motif AP Peras Ria Ricis Rp300 Juta Retas HP Ancam Sebar Foto dan Video Pribadi

Rabu, 12 Juni 2024 - 10:07 WIB

Kemenkumham Gandeng Aparat Desa Jadi Mata-mata Awasi Turis Asing di Bali

Selasa, 11 Juni 2024 - 10:20 WIB

Briptu Fadhilatun Nikmah, Polwan Pembakar Suami di Mojokerto Terancam Dihukum 15 Tahun Penjara

Selasa, 11 Juni 2024 - 08:19 WIB

Polda Jabar Gelar Tes Psikologi Forensik Pegi Setiawan, Pelaku Utama Pembunuhan Vina dan Eky di Cirebon

Berita Terbaru

Cara Download Hamster Kombat Airdrop APK Tanpa Ribet

Tekno

Cara Download Hamster Kombat Airdrop APK Tanpa Ribet

Jumat, 14 Jun 2024 - 06:22 WIB

Begini Cara Download Hamster Kombat Coin APK dengan Mudah

Tips & Trick

Begini Cara Download Hamster Kombat Coin APK dengan Mudah

Kamis, 13 Jun 2024 - 22:02 WIB

Cara Withdraw Hamster Kombat Banyak yang Cari

Tips & Trick

Cara Withdraw Hamster Kombat Banyak yang Cari

Kamis, 13 Jun 2024 - 21:43 WIB